17:51 / 12.09.2024 Политика

ГО Порошенка зловили на розтраті 17 млн грн донатів українців на викуп підсудного чиновника

Підконтрольні Петру Порошенку благодійні організації ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» витратили 17 млн грн донатів українців на судову заставу за підозрюваного у кримінальних злочинах екс-заступника міністра оборони. Відповідне рішення суду опублікував політичний експерт Валентин Гладких.

«Мова про справу заступника міністра оборони за президентства Порошенка Ігоря Павловського, якого підозрюють у організації постачання армії військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери «Кентавр», які виготовляла «Кузня на Рибальському» та про автомобілі невідкладної медичної допомоги вироблені «Богдан Моторс», - пише Гладких.

Експерт приводить дані слідства, за якими вказана техніка, не відповідала встановленим вимогам і не могла використовуватися у ЗСУ.

«За підрахунками ДБР, такі дії призвели до заподіяння збитків державі на понад 475 млн гривень. Покарання за інкримінованими статтями передбачає від семи до десяти років ув'язнення. У суді ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» внесли за Павловського 17 мільйонів гривень застави, серед яких були і гроші з донатів українців», - пише експерт.

Гладких зазначає, що співвласником обох підприємств, які фігурують у кримінальних провадженнях ДБР, - "Кузня на Рибальському" та "Богдан Моторс" - був Петро Порошенко.

«Тобто Петро Олексійович рекламує по всій країні свої благодійні організації ГО «Солідарна справа громад» та «Благодійний фонд Порошенка» із закликом донатити на ЗСУ. Українці донатять. А він проганяє кошти через власний банк на викуп екс-поплічників, які грабували державу. Павловські, Гладковські… Впевнений, якщо слідство зловить кума та поплічника Порошенка Свинарчука, він і його викупить. Візьме з донатів українців», - резюмує Гладких.

Як повідомлялось, за депутата Берегівської міської ради від «Євросолідарності» Віктора Саєнкова, якого підозрюють у незаконному переправленні ухилянтів за кордон також було внесено заставу у 980 тисяч гривень.