14:50 / 16.08.2024 Политика

Україна має дозвіл Канади використовувати канадську зброю на території рф

Ілюстративне фото з відкритих джерел  

Україна може вільно використовувати передані Канадою танки і бронемашини та іншу техніку на території росії.

Про це заявили в четвер у Міністерстві національної оборони Канади, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CBC News.

Канада передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

"Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність", – заявила Андре-Анн Пулен, речниця Міністерства оборони Канади.

"Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні", – додала вона.

Не відомо, чи було канадське озброєння в руках українських бригад, коли вони розпочали свою операцію на території Курської області рф.

Між тим, кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з росією.

Пулен зазначила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю – міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконні поставки зброї та порушення прав людини.

Раніше BAGNET повідомляв, що Міністерство оборони Британії підтвердило, що українські війська можуть використовувати британську зброю на російській території для самозахисту - за одним винятком. За інформацією телеканалу Sky News, українські війська, ймовірно, розгорнули британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області.

Підготував: Сергій Дага