06:36 / 30.07.2024 Политика

В Італії за запитом України арештували активи російського бізнесмена на 41 млн євро

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Фінансова гвардія Флоренції вилучила активи на суму 41 мільйон євро у російського бізнесмена за запитом про міжнародну правову допомогу, поданим Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою України. Про це повідомило агентство Ansa.

Зарештовані активи, включаючи нерухомість та акції компаній (зокрема замок 12 століття в районі Піан-де-Джулларі), є результатом реінвестування незаконно отриманих доходів.

Бізнесмен перебуває під слідством за корупцію державних службовців, шахрайство щодо української державної компанії, яка займається збутом сільськогосподарської продукції на суму понад 60 мільйонів доларів, а також за відмивання злочинних доходів.

Слідство встановило, що росіянин, реінвестуючи частину незаконних коштів через трастову компанію, що базується у Флоренції, володіє всім капіталом компанії, яка керує значним і розкішним комплексом нерухомості у Флоренції.

Серед арештованих активів — акції компанії номінальною вартістю 3 мільйони євро та чотири об'єкти нерухомості вартістю майже 38 мільйонів євро.

Додаткових деталей щодо особи бізнесмена наразі не повідомляють.

Підготував: Сергій Дага