20:07 / 24.07.2024 Политика

Заяву українського міністра похвалили у Кремлі

Заява українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеба про готовність до переговорів співпадає із попередніми заявами кремля.

Про це, як пише ТАСС, заявив пєсков і додав, що сам «посил» до переговорів «іде в унісон» із російською позицією, адже рф начебто «ніколи не відмовлялася» від дипломатичного врегулювання війни з Україною.

Утім пєсков зазначив, що важливі деталі мирних переговорів, які пропонує Україна, яких у кремлі, мовляв, поки що не знають.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Гуанчжоу провів переговори зі своїм китайським колегою Ван Ї. Під час них міністр розповів про готовність України до переговорного процесу з росією, але «на певному етапі» — коли москва буде готова вести їх доброчесно. Водночас він зазначив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

«російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою», — заявив глава української дипломатії.

Підготувала: Ніна Петрович