22:56 / 18.07.2024 Политика

Верховна Рада свідомо зробила послуги корупціонерам, - думка

Народні депутати знали про значення норми законопроєкту про амністію корупціонерів, яка дозволить їм відкупитися від в’язниці. Це їм було чітко роз'яснено з трибуни Верховної Ради перед голосуванням.

Про це повідомила у фейсбуці та оприлюднила відповідне відео із засідання Ради нардепка Олександра Устінова ("Голос").

"Якщо вам депутати розказуватимуть, що не знали, за що голосували, коли провели сьогодні в Верховній Раді амністію для корупціонерів, - то це брехня.

Я пояснювала і просила з трибуни не підтримувати цей треш. Коли платиш штраф і виходиш сухим із води, і можеш далі вимагати хабарі.

Я подавала альтернативний законопроєкт, який дозволяв укладати угоди, але не з організаторами і ТОП-крадіями, який би передбачав здачу "подєльників", і багато інших речей. На жаль, проголосували той треш, який є", - розповіла Устінова.

У своєму виступі з трибуни Верховно Ради нардепка наголосила, що даний законопроєкт не підтриманий НАБУ та САП. Також вона акцентувала, що даний законопроєкт передбачає звільнення корупціонерів від відповідальності, після сплати "маленького штрафу". 

"Цей закон не передбачає, що крім покарання штрафом, ти повинен здати когось чи викрити схему. Він не передбачає, що якщо ти організатор, то ти не підпадаєш під цю "доларову амністію". Якщо ми зараз це проголосуємо, в нас масово всі корупціонери, які зараз сидять під вартою, навіть враховуючи Коломойського, повиходять. Нас зараз підставляють перед всією міжнародною спільнотою", - наголосила у своєму виступі Устінова.

Підготувала: Ніна Петрович