21:36 / 18.07.2024 Политика

Україна закликає ОБСЄ уважно стежити за рашистами після заяв про Київську ГЕС

Заяви про можливу руйнацію дамб Київської ГЕС і дамб Канівського водосховища можуть бути як дезінформацією, спрямованою на залякування українського народу, так і підготовкою до їх підриву у ході так званої операції під чужим прапором передає Укрінформ.

"На тлі безперервних і безжальних атак на критично важливі об'єкти української цивільної інфраструктури ми стали свідками нових абсурдних звинувачень Росії в тому, що Україна нібито готує руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища. Що б це не було – поширення дезінформації, залякування українського народу, підготовка до операції під чужим прапором чи спроба відвернути увагу міжнародної спільноти – однак спільнота ОБСЄ має ще більш уважно стежити за діями Росії", - сказала  тимчасово виконуюча обовʼязки постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на черговому засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Кувшинникова додала, що найбільша за останні десятиліття рукотворна техногенна катастрофа в Європі, спричинена підривом росіянами Каховської ГЕС, якій передувала активна дезінформаційна кампанія, "красномовно свідчить про методи Кремля".

Підготувала: Ніна Петрович

ТЭГИ: