18:35 / 18.07.2024 Политика

Тищенко успадкував шизофренію від матері, - УНІАН

У Жанни Тищенко хвороба почала прогресувати з віком, дізналися журналісти.

Вона - продає букетики з лаванди та носки, воює з місцевими малолітніми хуліганами й навіть не знала, що син під домашнім арештом. Жанна Тищенко - рідна матір одіозного народного депутата Миколи Тищенка. Про те, що жінка доживає життя у злиднях, вже неодноразово писали ЗМІ. В молодості вона працювала фотографом в радянському будинку побуту, яким керував її чоловік. Та пізніше у Жанни Тищенко, за інформацією журналістів, діагностували шизофренію. З того часу син не підтримує з нею жодних контактів та зовсім не допомагає, пише unian.

"Я теж фотокореспондент і папараці" - заявляє жінка в білій футболці з написом You kiss me кореспондентам, які розшукали її біля метро Мінська.

Про себе жінка каже "Коліна мама бізнесмен, я п'ятдесят років в бізнесі". Що це за бізнес, пам'ятають кияни - зокрема ті часи, коли Жанна Анатоліївна "кришувала" ромів на місцевих ринках. 

Тепер вона прямо з землі намагається продавати шкарпетки та засушені букети. І веде себе так само дивно, як і її син. Медичний діагноз пояснює таку нестандартну поведінку. Жанна Анатоліївна називає свого сина військовим та виправдовує побиття екс-бійця "Кракена" в Дніпрі. 

"А Коля не військовий?

 - Ні, він народний депутат. 

- А він не військовий? Да ви що? Не військовий, да?

- Депутати заброньовані.

- Да, вони броньовані? Взагалі він і військовий теж", - такий абсурдний діалог з журналістом був лише початком бесіди. Нездорові реакції та повна відірваність від реальності підтверджують інформацію про медичний діагноз Жанни Тищенко. Про те, що син під домашнім арештом, вона навіть не чула. Каже - "Я дуже зайнята  людина - Коліна мама бізнеследі".

Розповідь про свій бізнес Жанна Тищенко перериває скаргами на місцевих підлітків, які заважають працювати.

"- Ось, зацініть цих вилупків, яких хтось посилає, щоб вони мене ображали. 

- Оце діти вас ображають? 

- Да, вони ходять, обпльовують все це".

Далі "Коліна мама" входить в азарт і вже відверто агресивно нападає на уявних "ворогів" нардепа Тищенка. В її голові це чомусь жінки. 

"Такі от україночки. Україночки. Я ще до етіх україночок не добралась, які начинають: да він такий, да він сякий, да переетакий. Слышь ты, лохудра, на себя бы посмотрела. Шмара наглая! Ты кто такая, жаба? Да там все такие умницы. Кто вы, лягушки такие, что вы будете крутого мужика вот так вот опускать".

Та попри відверту неадекватність, Жанна Тищенко продовжує захищати сина. Під палючим сонцем, в жалюгідному стані, хвора жінка все ж запевняє, що Микола їй нібито допомагає. 

"Я знаю, що Коля завжди прав, завжди. Він дуже умна, досвідчена людина і щоби не зробив, це все правильно".