09:46 / 10.07.2024 Политика

Зеленський: путін хотів взяти Харків, поки затримувався пакет допомоги в Конгресі США

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор володимир путін планував швидко окупувати Харків під час затримки допомоги від США. Мова йде про пакет на 61 мільярд доларів, схвалення якого затримувалося півроку.

Про це він сказав у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана, повідомляє YouTube Офісу президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що з моменту рішення до моменту, коли спорядження надходить до бригад, потрібно багато часу. І путін хотів цим скористатися.

– І звісно путін розумів, і розуміє це. І тому в нього була ця інформація. Він хотів використати цю паузу у понад півроку у Конгресі з цим рішенням, тому він хотів окупувати швидко Харків, де живе півтора мільйони зараз. Дуже близько до кордону. І вони (люди - ред.) живуть, а по ним б'ють кожного дня, тому що хочуть спровокувати хаос і змусити людей втекти. Це для нього ціль. Він зробив це на самому початку війни, він намагався зробити це зі столицею, але люди були міцними і тому ми зберегли нашу столицю, і я думаю нашу країну, - заявив Зеленський.

Президент додав, що Україна забрала людей із селищ, які окупувала росія в Харківській області, оскільки Путіну байдуже, кого вбити. Також за словами Володимира Зеленського, росія понесла значні втрати у повторній Харківській операції.

Підготував: Сергій Дага