11:40 / 10.07.2024 Политика

Пісторіус запросив гроші на допомогу Україні понад 7 млрд євро у бюджеті ФРН, – Spiegel

Фото: Борис Пісторіус

Приблизно 7 млрд євро, виділені на підтримку Києва у нинішньому федеральному бюджеті Німеччини, переважно витрачені чи прив'язані до контрактів. На нові поставки на другу половину 2024 року залишилося трохи менше ніж 200 млн євро, повідомляє: Spiegel .

Тому міністр оборони Борис Пісторіус запросив додаткове фінансування у міністра фінансів Крістіана Лінднера.

За даними видання, Пісторіус вже неофіційно поінформував Лінднера, що пакет допомоги Україні в озброєннях має бути збільшений ще на 4 мільярди євро у другій половині 2024 року. Підтримка планується у так званому штабі України під керівництвом генерал-майора Крістіана Фрейдінга. Її експерти вважають за необхідне зберегти постійну допомогу Україні озброєннями до кінця 2024 року.

За інформацією Spiegel, Пісторіус хоче використати нові гроші для доставки в Україну цього року більшої кількості боєприпасів, терміново необхідних запасних частин та, можливо, більшої кількості танків Leopard 1A.

Міністр фінансів Лінднер, проте, закликав федеральний уряд економити гроші. Надмірні витрати, такі як додаткові чотири мільярди для України, мабуть, будуть для нього незручними. Проте в оборонному відомстві постачання боєприпасів та запасних частин вважають за необхідне для того, щоб Україна могла продовжувати захищатися від росії, пише видання.

Підготував: Сергій Дага