20:56 / 08.07.2024 Политика

Суд зняв арешт з деяких коштів судді, підозрюваного у корупції

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 8 липня зняла арешт із частини коштів колишнього очільника Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря, повідомила громадська організація Transparency International.

Йдеться про понад 13 тисяч гривень, які були на рахунку із зарплатою Князєва як викладача Національного університету кораблебудування імені Макарова. Наразі Князєв там не працює — з ним не продовжили контракт, поки він перебував у СІЗО.

У Transparency International підкреслюють, що це не єдиний рахунок, зняття арешту з якого обговорювала колегія суддів. Так, під час засідання інше клопотання також подав представник виконавчої служби, а саме — щодо арештованого рахунку, на якому зберігаються понад 33 тисячі доларів, що належать Князєву.

Стверджується, що ці кошти потрібні виконавчій службі для виконання рішення Печерського районного суду Києва у справі про конфіскацію подарунка вартістю понад 900 тисяч грн. А втім, ВАКС відмовився задовольнити це клопотання.

Підготувала: Ніна Петрович