17:07 / 08.07.2024 Политика

Угода з Польщею передбачає збиття рашистських ракет, які летять у напрямку Польщі

Угода з Польщею передбачає положення про розробку механізму збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві.

“Особливо ми вдячні за спеціальні домовленості, і це відображено у безпековій угоді. У ній передбачено розробку механізму щодо збиття (Польщею) у повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені у напрямку Польщі. Я впевнений, що наші команди і команди міністерств оборони разом з нашими військовими спільно пропрацюють те, як ми можемо швидко реалізувати цей пункт наших домовленостей” – сказав Зеленський.

За його словами, у підписаній угоді окреслена співпраця щодо бойової авіації.

“Ми вдячні Польщі за всі передані до цього літаки, і ми порушували питання щодо можливості передачі ще літаків із сучасною, натовською авіонікою, щоб захистити наше цивільне населення, нашу енергетичну мережу” – заявив президент.

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, Україна та Польща підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Як повідомлялося, у ніч проти 1 червня, у Польщі підняли в небо авіацію через масовану ракетну атаку авіації великої дальності РФ на Україну, включаючи регіони, що межують з Польщею.

Підготувала: Ніна Петрович