08:00 / 11.07.2024 Политика

Захоплення майна ТОВ «Кріоін Інжинірнг»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірнг» є виробником інертних газів здійснювало господарську діяльність протягом більш ніж 15 років.

Підприємство систематично сплачувало податки до Державного бюджету України, допомагало Збройним силам України, а штатна чисельність працівників підприємства складала більше 200 осіб.

Починаючи з вересня 2022 року ТОВ «Кріоін Інжинірнг» знаходиться під систематичними атаками правоохоронних органів.

Зокрема, у вересні та грудні 2022 року в межах кримінального провадження № 42022163040000021 від 25.04.2022 року за ст. 364 ч. 2  КК України (Зловживання владою або службовим становищем), а саме щодо зловживання владою невстановленими особами, співробітниками УСБУ в Одеській області у виробничих приміщеннях підприємства були проведені обшуки та тимчасово вилучено майно підприємства.

Однак, оскільки в зазначеному кримінальному проваджені були відсутні будь – які докази причетності службових та посадових осіб ТОВ «Кріоін Інжинірнг» до будь – яких злочинів та взагалі, незрозуміло, кого та яких обставин стосується зазначене кримінальне провадження, то Суворовський районний суд м. Одеси фактично відмовив у накладені арешту на майно підприємства.

Не зупинившись на цьому, у лютому 2023 року стає відомо про нове кримінальне провадження № 22023000000000085, дані щодо якого внесені до ЄРДР 26.01.2023 року співробітниками Головного слідчого управління СБ України, щодо нібито вчинення службовими особами та колишніми учасниками підприємства особливо тяжких злочинів щодо національної безпеки України, а саме за статтями 111-1 (Колабараційна діяльність) та 111-2 (Пособництво державі – агресору) КК України.

Як наслідок, на підприємстві проходять чергові обшуки та 24 березня 2023 року накладається арешт на все майно підприємства.

Вже 12 квітня 2023 року все майно підприємства передається під управління АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) та зупиняється робота підприємства.

Весь цей час, від різних осіб надходять пропозиції щодо «вирішення питання» для повернення майна підприємства та невтручання в діяльність підприємства.

Оскільки в матеріалах кримінального провадження відсутні будь – які докази вчинення посадовими та службовими особами підприємства будь – яких кримінальних правопорушень, справа і досі не передана до суду, а досудове розслідування зупинене на невизначений час.

Як виявляється, така практика правоохоронних органів є усталеною на сьогоднішній день, про що свідчать десятки тисяч ухвал слідчих суддів за 2022 – 2023 роки, якими задоволені клопотання прокурорів/слідчих щодо передачі майна підприємств в АРМА.

Такими діями нещадно руйнується економіка України, що призведе до фатальних наслідків.

ТЭГИ: