09:27 / 02.07.2024 Политика

Посол Бродський попередив про затримання на кордоні ізраїльтян з подвійним громадянством

Ілюстративне фото з відкритих джерел  

Власникам ізраїльського та українського громадянства слід оцінити доцільність відвідування України на тлі затримання чоловіків під час виїзду з країни. Про це повідомив посол Ізраїлю у Києві Михайло Бродський.

"У зв'язку з випадками затримання ізраїльтян з подвійним громадянством (Ізраїлю та України) при виїзді з України, що почастішали останнім часом, звертаємо вашу увагу на наступне:

З початком війни в Україні, 24 лютого 2022 року було опубліковано указ Президента України, який забороняє виїзд з країни чоловікам віком від 18 до 60 років.

Рекомендуємо всім ізраїльтянам, які мають українське громадянство, ще раз зважити доцільність відвідування України у воєнний час. У разі затримання володаря подвійного громадянства Посольство не зможе надати допомогу у питанні виїзду з України", - написав Бродський.

Близько місяця тому з таким попередженням виступило і посольство США у Києві. Людям з подвійним громадянством, які перебували за межами України, радили не їздити туди, а тим, хто перебуває в країні, "сховатися на місці та виконувати всі місцеві розпорядження".

З 1 червня такі ж правила і застосовуються і до громадян України, у кого були відмітки про те, що вони виїжджають за кордон на постійне місце проживання, і у кого були відмітки дипломатичних установ про взяття на постійний консульський облік. 

BAGNET нагадує, наприкінці червня Україна запровадила обмеження на в'їзд громадян Ізраїлю.

Підготував: Сергій Дага