12:56 / 26.06.2024 Политика

Білий дім планує скасувати заборону на роботу військових підрядників в Україні, – CNN

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Адміністрація президента США Джо Байдена готується зняти фактичну заборону на розміщення американських військових підрядників в Україні, повідомляє СNN з посиланням на джерела.

Зняття заборони розробляється в останні місяці через активне просування російської армії на фронті. Зняття заборони можливе цього року, що дозволить прискорити ремонт та технічне обслуговування американських систем озброєння в Україні. Наразі американська техніка ремонтується у Польщі.

​Співрозмовники телеканалу уточнили, що чиновники адміністрації поки що не отримали остаточного схвалення від американського президента. Пентагон спростував чутки про зміну позиції президента США про відправлення військових в Україну.

Ми не ухвалили жодних рішень, і будь-яке обговорення цього питання передчасне. Президент абсолютно твердий у тому, що не відправлятиме американські війська в Україну.

BAGNET нагадує, обговорення відправлення військового контингенту країн НАТО до України розпочалося після заяви президента Франції Емманюел Макрона у лютому. Пізніше він назвав дві умови для цього - прорив фронту та відповідний запит Києва. 

13 червня Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не мають наміру відправляти своїх солдатів воювати за Україну.

Раніше Байден дозволив Україні бити з HIMARS, GMLRS та артилерії по росії.

Підготував: Сергій Дага