18:00 / 18.06.2024 Политика

Директор департаменту Міноборони по кадрах має дружину з російським громадянством

Директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України полковник Марк Андрусяк, який має допуск до державної таємниці, має дружину з російським громадянством та близькими родичами у державі-агресорі.

Як стало відомо з бази даних Himera‑Search.bot, Андрусяк Ксенія Вадимівна (28.10.1982 року народження, дівоче прізвище Рибальченко), має російський паспорт 5097 044327, індивідуальний податковий РФ꞉ 540224174789 та прописана за адресою꞉ місто Новосибірськ, Заєльцовський район, вулиця Лебедевського, будинок 3, квартира 77.


 
Ксенія Андрусяк зазначена, як працівник Міністерства охорони здоров’я Новосибірської області, тобто працює в державному органі РФ. Її російський паспорт 5097 044327 у системі зазначається, як діючий.

Окрім того, у Ксенії Андрусяк у Росії залишаються близькі родичі – батько Вадим Рибальченко, мати Світлана Рибальченко (має подвійне громадянство Росії та України), а також тітка Юлія Рибальченко. Усі вони зареєстровані у Новосибірську.   
Інформація про зв’язки полковника Марка Андрусяка з Росією передана до Служби безпеки України.

Нагадаємо, що серед основних завдань Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України є комплектування особовим складом посад номенклатури призначення Президента України, Міністра оборони України та державного секретаря Міністерства оборони України, у тому числі для проходження військової служби (навчання) за кордоном, а також присвоєння військових звань, нагородження і заохочення особового складу.