13:15 / 07.08.2023 Политика

Буданов пояснив, навіщо розповідає про своїх агентів у кремлі

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За словами очільника української воєнної розвідки Кирила Буданова, інформація про те, що українські агенти працюють в оточенні російського диктатора володимира путіна, паралізує роботу ворожої влади.

Про це він розповів в інтерв’ю болгарському телеканалу bTV.

Буданов пояснює, що у путіна й так знають, що українська розвідка має доступ до таємної інформації.

Вони вже розуміють, що в нас є свої джерела. Інформація завжди була зброєю – нехай перевіряють, нехай шукають. Насправді вони це роблять, але завжди отримують, так би мовити, неправильні результати. 

Але коли ГУР "констатує цей очевидний факт", у росії починають проводити внутрішні перевірки. І це вигідно Україні. За словами Буданова, до повномасштабного вторгнення рф в Україну в кремлі був витік інформації, після якого почалися чистки.

Був один випадок, коли з’ясувалося, що в одній команді є витік і що це не технічний витік, а щось інше. Що вони почали робити? Вони почали перевіряти абсолютно всіх, хто міг мати доступ, навіть до такої інформації, яка постійно від них виходить. Почали перевіряти всіх, у кого є близькі, контакти, родичі на території України. Як ви розумієте, вони є майже у всіх.

За словами глави ГУР, за результатами перевірки трьох осіб засудили, ще 31 — звільнили чи перевели в інші місця. Ще великий відсоток людей потрапив під певний прес.

BAGNET нагадує, що в середині липня Буданов заявляв, що Українська розвідка має джерела, близькі до президента росії володимира путіна, а в Києві знають про плани кремля.

Підготував: Сергій Дага