18:53 / 02.09.2024 Харьков

Харківець налагодив схему ухилення від мобілізації: 10 тисяч доларів за одного ухилянта

У Харкові викрили місцевого мешканця на незаконній діяльності, так він за грошову винагороду продавав “білі” квитки військовозобов’язаним.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Працівники ДБР повідомили про підозру мешканцю Харкова, який організував торгівлю “білими” військовими квитками. Коштувала така послуга у середньому 10 тисяч доларів США. Клієнтів підозрюваний шукав через своїх знайомих”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що хлопців, які не бажали служити, він залякував тим, що навіть законні підстави на відстрочку нічого не гарантують, тому лише хабар працівникам військкомату може врятувати їх від призову.

“Фігурант брав повну передплату та гарантував усе вирішити з потрібним людьми у військкоматі та за деякий час принести вже готові документи”, – додали у відомстві.

Чоловіка затримано на гарячому під час одержання 10 тисяч доларів від одного з призовників фактично на порозі місцевого ТЦК та СП. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави поєднане з вимаганням.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. З метою встановлення всіх можливих співучасників злочину, слідчі дії відбулися у службових кабінетах місцевого ТЦК та СП.

Нагадаємо, що служба безпеки та Офіс Генпрокурора за сприяння керівництва Міністерства оборони та командування Збройних Сил України ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації. У результаті комплексних заходів на Київщині затримано трьох організаторів оборудки. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник – громадянин країни Південного Кавказу.

Підготувала: Ніна Петрович