20:23 / 23.06.2024 Харьков

Обстріл Харкова, місто подекуди знеструмлене, зупинилося метро, постраждали діти

Вдень 23 червня рашисти атакували Харків авіабомбами, загинув чоловік, ще 11 осіб дістали поранень.

Один загиблий і пʼятеро постраждалих внаслідок потрапляння КАБа у приватний житловий будинок. Ще троє постраждалих в іншому районі міста – там удар по дитячому навчальному закладу", - плвідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Він уточнив, що влучання зафіксовано в двох районах Харкова – Шевченківському і Холодногірському. Внаслідок удару відсутнє енергопостачання приблизно в половині міста, зупинилася роботу метрополітену, наземного електротранспорту.

Пізніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що кількість травмованих внаслідок авіаційного удару по цивільним об‘єктам Шевченківського та Холодногірського районах Харкова зросла до 10 людей. 1 людина загинула.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб випустити на маршрути автобуси", - додав Терехов.

Серед постраждалих двоє підлітків 15 та 16 років. Двоє постраждалих перебувають у важкому стані. Одна людина дістала травми середнього ступеня.

О 17:07 Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих зросла до 11. Це люди віком від 15 до 63 років. Одна людина у важкому стані. Інші — в середньому. Голова ОВА уточнив, що загинув 73-річний чоловік.

Він повідомив, що в Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти. У ньому перебувала жінка – вона дістала травми легкого ступеня. Їй надали меддопомогу. У багатоквартирних будинках поряд повибивало вікна, пошкоджені фасади будівель.

У Холодногірському районі зафіксували влучання в приватний сектор – 2 будинки зруйновано. Також "прильот" був і в Київському районі, у промислову зону.

Підготувала: Ніна Петрович