22:26 / 05.10.2024 Здоровье

У Харкові жінка померла у косметолога під час видалення жиру за допомогою лазера

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові жінка померла у косметолога під час видалення жиру за допомогою лазера. Про це повідомила поліція Харківської області.

Клієнтка 16 березня прийшла до косметологічного салону для проведення лазерного ліполізу. Ця процедура проводиться з застосуванням місцевої анестезії та вважається хірургічним втручанням.

33-річна косметолог, не маючи закінченої медичної освіти та відповідної кваліфікації на проведення анестезії, ввела клієнтці надвелику кількість місцевої анестезії у короткий проміжок часу. Вона перевищила рекомендовану концентрацію препарату щонайменше в 15 разів. Жінка померла внаслідок гострого отруєння та передозування місцевим анестетиком.

За версією слідства, косметолог не визначила масу тіла і не розрахувала дозу анестетика. Без жодних спеціальних лабораторних досліджень та проведення алергопроб за короткий проміжок часу вона зробила клієнтці майже 20 ін'єкцій, перевищивши рекомендовану концентрацію препарату в розчині в 15 разів.

На скарги пацієнтки про погане почуття медикиня не звернула уваги та продовжила введення препарату, а потім вийшла з кабінету, залишивши клієнтку без нагляду приблизно на 15 хвилин. За цей час самопочуття жінки погіршилося.

Вона кричала, задихалася, в неї з’явились галюцинації, судоми. Після того, як пацієнтка втратила свідомість, їй ввели протиалергійні препарати.

Через деякий час постраждалій викликали бригаду швидкої невідкладної допомоги, але дорогою в лікарню жінка померла. Згідно з висновком комісійної судово-медичної експертизи, причиною її смерті стало гостре отруєння препаратом-анестетиком.

Косметологині повідомили про підозру за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Підготував: Сергій Дага