09:27 / 15.08.2024 Здоровье

У Києві зростає захворюваність на COVID-19: понад 1 200 випадків за тиждень

Фото: Pexels.com

У Києві спостерігається значне збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19. Якщо в червні було зареєстровано 199 випадків, то в липні та на початку серпня цей показник зріс до 1 660. За другий тиждень серпня кількість хворих сягнула 1 283, серед яких 174 дитини.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

За словами Гінзбург, збільшується і кількість госпіталізацій, зокрема пацієнтів, які потребують штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Вона додала, що хоча більшість випадків протікають без серйозних ускладнень, це створює небезпеку, оскільки люди часто недооцінюють симптоми і продовжують поширювати вірус. 

– Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, "списує" їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID, - заявила вона. 

Директорка закликала мешканців Києва відповідально ставитися до свого здоров’я, користуватися масками, антисептиками, уникати місць скупчення людей і залишатися вдома при перших ознаках хвороби.

Вона підкреслила важливість своєчасного тестування і звернення до лікаря для запобігання ускладненням та зменшення ризику поширення вірусу.

Підготував: Сергій Дага