07:52 / 19.07.2024 Экономика

Дефіцит держбюджету: в Нацбанку розповіли, де шукатимуть ресурси для покриття

Фото: Василь Фурман

Україні вкрай важливо вирішити, яким чином покривати дефіцит державного бюджету і де шукати ресурси. Про це в ефірі телемарафону заявив член ради Національного банку України Василь Фурман.

"Зокрема, якщо ми говоримо зараз про питання бюджетно-податкової політики, для МВФ та нашої держави надважливо, яким чином ми будемо покривати дефіцит державного бюджету, де будемо шукати відповідні ресурси. Якщо на початках ми говорили про дефіцит у державному бюджеті і на початку року він складав 37 млрд доларів, то ми розуміємо, що ця цифра буде більша. І ці 37 млрд будуть профінансовані зарубіжним фінансуванням: це і кошти МВФ, Світового банку, ЄС, США та багатьох інших країн, то зараз, оскільки дефіцит збільшився, ми маємо найти відповідний ресурс", - зазначив Фурман.

Він додав: "Це можуть бути різні напрямки, зокрема ринок облігації внутрішньої державної позики, також прийдеться мабуть піднімати податки і зовнішня міжнародна фінансова допомога. А також реформи, які ми маємо проводити ефективно та успішно".

Підготував: Сергій Дага