14:31 / 10.07.2024 Экономика

Уряд схвалив законопроект про кешбек на українські товари

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів на засіданні 9 липня затвердив законопроект, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу для запровадження програми кешбеку на придбання товарів українського виробництва. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Законопроект передбачає, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються доходи у вигляді коштів, отриманих в рамках реалізації експериментального проекту щодо надання державної грошової допомоги (кешбеку) покупцям товарів українського виробництва в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Наприкінці січня 2024 року президент Зеленський започаткував економічну платформу "Зроблено в Україні" для координації взаємодії державних органів з бізнесом.

BAGNET нагадує, наприкінці травня міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що програму "Український кешбек" запустять у липні-серпні. У червні прогнозований час запуску програми перенесли на початок вересня.

Підготував: Сергій Дага