21:48 / 26.09.2023 Экономика

Підготовка до зими: Норвегія виділила додаткову допомогу Україні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Норвегія додатково надасть 1 мільярд норвезьких крон, щоб надати українцям доступ до захисту та життєво важливої допомоги. Про це заявила міністрка закордонних справ Норвегії Аннікен Хуітфельдт.

"Кошти будуть використані для надання життєво важливої допомоги найуразливішим людям, дітям, біженцям і внутрішньо переміщеним особам, допомагаючи забезпечити їм доступ до житла, їжі, води та санітарних послуг, освіти, медичного обслуговування та психосоціальної підтримки, а також захист від сексуального і гендерного насильства", – йдеться у повідомленні.

Гуманітарне фінансування здійснюється через ООН, включно з Українським гуманітарним фондом і Міжнародним рухом Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Фінансування виділяється в рамках Нансенівської програми підтримки України.

Слід зазначити, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Норвегія надала Україні понад 3,5 мільярда норвезьких крон (323,9 млн доларів) на гуманітарну підтримку і допомогу біженцям у сусідніх країнах.

Раніше BAGNET повідомляв, що Україна отримала 100 мільйонів доларів від Світового банку під гарантію Великої Британії.

Підготував: Сергій Дага