21:50 / 24.10.2024 Происшествия

Перші підрозділи з КНДР уже прибули до зони бойових дій, – ГУР МО

Перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли навчання на східних російських полігонах, уже прибули в зону бойових дій російсько-української війни - зокрема, 23 жовтня 2024 року їхню появу зафіксовано в Курській області росії, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Підготовка прибулих на росію солдатів армії КНДР відбувається на п’яти військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора - “барановскій” (уссурійск), “донґуз” (улан-уде), “єкатєрінославскій” (єкатєрінславка), 248-й (князє-волконскоє) та 249-й (сєрґєєвка). На злагодження військових із Північної Кореї, яких росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють декілька тижнів", - зазначається в повідомленні в телеграм-каналі.

За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих до рф північнокорейських військових наразі становить близько 12 тисяч осіб, серед них 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

"Відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР москва призначила заступника міністра оборони рф юнус-бєка євкурова. Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом і взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грам мила", - зазначають у ГР МОУ.

Підготувала: Ніна Петрович