22:55 / 17.10.2024 Происшествия

Працівника прокуратури підозрюють у педофілії

Ввечері 16 жовтня у Черкасах за підозрою у педофілії затримали працівника прокуратури, а у четвер, 17 жовтня, Печерський районний суд Києва обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді перебування під вартою.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1 КК України.

“За цим фактом Офіс Генерального прокурора 7 жовтня розпочав досудове розслідування, проведення якого було доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань. У ході досудового розслідування 16 жовтня затримали прокурора”, — йдеться у повідомленні.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розповів, що затримання відбулося біля 17-ї школи.

“Працівниками ДБР спільно з іншими правоохоронцями затриманий працівник прокуратури за підозрою в педофілії. Річ у тім, що я, як батько, також ходжу там зі своїми дітьми”, — сказав посадовець.

У четвер, 17 жовтня, стало відомо, що підозрюваному у педофілії прокурору з Черкас у Печерському районному суді міста Києва обрали запобіжний захід.

“Працівника черкаської обласної прокуратури затримали у Черкасах ввечері 16 жовтня за підозрою у педофілії. 17 жовтня прокурори Генеральної інспекції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1 Кримінального кодексу України”, – розповіли джерела “Суспільного“.

Зазначається, що цього ж дня до Печерського районного суду м. Києва внесли клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи.

“Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва повністю задовольнив клопотання прокурора та обрав підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб”, — розповіли в пресслужбі.

Також джерела в правоохоронних органах повідомили, що підозрюваним є Сергій Гармаш.

За даними YouControl, Сергій Гармаш є начальником відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідування Черкаської обласної прокуратури. Одружений та має доньку.

Варто наголосити, що коментувати ситуацію у Державному бюро розслідувань відмовилися, та направили до обласної прокуратури. Там у коментарі теж відмовили, посилаючись на відсутність інформації.

“Ми надіслали запити у ці органи влади. Згідно з Законом “Про доступ до публічної інформації”, відповідь на них чекаємо протягом п’яти робочих днів з дня отримання”, – стверджують журналісти.

Підготувала: Ніна Петрович