07:29 / 12.10.2024 Происшествия

На Буковині затримали директора національного парку, який вимагав у бізнесмена 65 тис. доларів

Фото: dbr.gov.ua

У Чернівецький області затримали керівника Національного природного парку "Хотинський", який вимагав та отримав хабаря у бізнесмена. Про це повідомляє Державне бюро розслідуван

Бізнесмен звернувся до посадовця для оформлення довгострокової оренди земельних ділянок на території Нацпарку для облаштування бази відпочинку. Чиновник заявив йому, що підпише договори оренди за $65 000. Комерсант вирішив не платити данину та звернувся до правоохоронців.

9 жовтня правоохоронці затримали директора Нацпарку "на гарячому" під час одержання $65 тис. після підписання орендних документів.

Посадовцю повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням, в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 2 млн грн.

Національний природний парк "Хотинський" розпочав роботу у вересні 2011 року. Його загальна площа - 9431,7 га, з них 5 662 га належать до басейну річки Дністер. На території "Хотинського" розташовані цінні природні та історико-культурні комплекси трьох районів Чернівецької області 0 Хотинського, Сокирянського та Кельменецького.

Підготував: Сергій Дага