18:51 / 02.10.2024 Происшествия

У Бердянську підірвали авто судді-колаборанта, – ГУР

Сьогодні, 2 жовтня, у тимчасово окупованому Бердянську вибухнув автомобіль, у якому перебував колаборант Віталій Ломейко.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

“2 жовтня 2024 року біля шостого будинку на вулиці Українських Партизан (до декомунізації ― “красних партізан”) у мікрорайоні Лиски неподалік порту в тимчасово окупованому Бердянську вибухнув автомобіль, в якому перебував зрадник Віталій Ломейко”, – сказано в дописі.

Зазначається, що Ломейко — суддя Чернігівського районного суду Запорізької області, який залишився в окупованому Бердянську, порушив присягу в умовах війни та свідомо й добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

“Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів — нагадування усім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоровʼя і життя”, – наголосили у ГУР.

Раніше, 1 жовтня, учасники українського підпільного руху під координацією Головного управління розвідки підірвали авто з військовими РФ у тимчасово окупованому Мелітополі.

Підготувала: Ніна Петрович