23:34 / 25.09.2024 Происшествия

Ворог наступатиме, поки має "мобілізаційний ресурс", - думка

Коли закінчиться або сповільниться наступ російських військ? Це запитання останніми днями, особливо на тлі погіршення ситуації в районі Вугледара, звучить досить часто. Адже і справді, розпочатий наступ російських окупаційних військ (РОВ) має в якийсь момент знизити темп і масштаби, адже повинна ж бути оперативна пауза для перегрупування, відновлення боєздатності підрозділів тощо, пише військово-політичний оглядач Олександр коваленко.

Але, коли ми намагаємося оцінити наступ росіян саме такими, звичними для військового порядку категоріями критеріями, ми припускаємося головної помилки, адже РОВ – це вже давно не класичні війська з усіма потребами і потребами.

А зараз журналісти мене запитують про погодні умови, наближення сезону дощів і зими, які, за логікою речей, повинні будуть призупинити активну фазу бойових дій. За логікою речей – так, насправді в реаліях російської армії – ні.

Коли закінчиться наступ РОВ? Відповідь наступна.

У середньому на місяць  російські війська втрачають 35 тисяч тіл. Але, при цьому щомісяця мобілізаційна система Росії мобілізує від 35 до 40 тисяч тіл. Тобто, має можливість щомісяця втрати компенсувати в нуль, а іноді навіть трохи накопичити.

Така ситуація і дозволяє РОВ щомісяця без особливих сумнівів втрачати по 35 тисяч тіл і наступати, наступати, наступати.

Наступ росіян триватиме доти, доки вони не зможуть компенсувати в нуль щомісячні втрати, а будуть йти в глибокий мінус. Це можливо або в разі зриву мобілізації, що є внутрішнім фактором щодо Росії, або в разі зростання втрат до такого рівня, що мобілізація не буде справлятися з компенсацією.

Сподіватися на внутрішній російський фактор – самовбивчий шлях, підвищення рівня нейтралізації окупантів – ось наша мета.

Як зупинити наступ РОВ? Потрібно більше вбивати росіян. Як цього досягти? Це вже тема для зовсім іншого посту.

Підготувала: Ніна Петрович