07:33 / 25.09.2024 Происшествия

СБУ затримала зрадника, який наводив ракети рф на свою ж бригаду

Фото: t.me/SBUkr

Служба безпеки України затримала у Харкові зрадника, який наводив російські ракети на свою бригаду ЗСУ та готувався втекти до рф. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ворожим агентом виявився нещодавно мобілізований 45-річний мешканець Харкова, якого у серпні цього року дистанційно завербувала воєнна розвідка рф. 

За вказівкою окупантів фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ.

В обмін на це російська спецслужба обіцяла "евакуювати" зрадника до країни-агресора, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України.

Для наведення вогню фігурант позначив "потрібні" локації на гугл-карті та відправив відповідний скріншот своєму російському куратору.

Також агент провів дорозвідку поблизу бойових позицій української ППО, яку рашисти сподівалися "обійти" під час ракетної атаки.

За інструкцією воєнної розвідки рф перед ворожим обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти - створити для нього "коридор" для переходу лінії фронту.

Утім співробітники СБУ спрацювали на випередження і щойно задокументували злочинні дії агента, то затримали його на етапі підготовки до "евакуації" в росію.

Підготував: Сергій Дага