00:11 / 20.09.2024 Происшествия

Румунія не просила Україну збивати дрони, які летять у бік країни НАТО, – ЗМІ

Німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung зробила помилку у матеріалі, де заявлялося про нібито прохання Румунії до України збивати дрони, які летять у сторону країни НАТО.

Про це повідомляє FAZ.

Зазначається, що після розповсюдження у ЗМІ новини про те, що Румунія просить Україну збивати російські дрони, що летять у бік Румунія, журналісти виправили помилку.

“Насправді це очільник МЗС Андрій Сибіга просив про це румунську сторону. Адже саме Румунія потерпає від атак російських дронів найчастіше, якщо не враховувати Україну”, – сказано в статті.

Відомо, що у Бухаресті після зустрічі з румунським колегою Лумініцею Одобеску Андрій Сибіга попросив Румунію збивати російські безпілотники, які наближаються до румунського повітряного простору.

Повідомляється, що з початку загарбницької війни в Румунії поблизу кордону з Україною кілька разів падали уламки російських безпілотників.

Особливе занепокоєння викликає той факт, що нещодавно російський безпілотник був помічений у повітрі над румунською дельтою Дунаю приблизно за 45 кілометрів від українського кордону. Румунські винищувачі F-16 злетіли та супроводжували об’єкт, поки він не досяг повітряного простору України. Відтоді політики та військові чиновники в Румунії сперечаються про те,
чи потрібні зміни до закону для збивання ворожих дронів у власному повітряному просторі.

Підготувала: Ніна Петрович