20:47 / 18.09.2024 Происшествия

У Північній Слобожанщині рашистські війська мають певний успіх

Речник української військової комендатури у Курській області Олексій Дмитрашківський повідомив, що контрнаступ російської армії для відвоювання територій, захоплених українськими силами у росії, було “зупинено”.

Про це він розповів AFP.

“Вони намагалися атакувати з флангів, але їх там зупинили. Ситуація стабілізувалася, і сьогодні все під контролем, вони не досягають успіху”, – сказав посадовець.

За словами Дмитрашківського, на територіях, окупованих українськими військами, залишаються “кілька тисяч” російських цивільних.

“У деяких населених пунктах є понад 100 людей, понад 200, понад 500,” – наголосив він.

Дмитрашківський визнав “деякий незначний успіх” з боку Москви.

“Росіяни увійшли в одне з поселень. Вони почали боротьбу за інше поселення, але на цьому все”, – сказав він.

Відомо, що російські удари по цій території з кінця серпня призвели до загибелі “23 мирних жителів”, цивільним “не дозволяють виїжджати”, але вони можуть “пересуватися” по території.

“Єдиний спосіб дозволити цивільним виїхати на територію, контрольовану росією, – це якщо Україна та росія домовляться через міжнародні організації, які займаються цими питаннями, відкрити зелений коридор під наглядом спостерігачів”, – сказав представник Міноборони.

Відомо, що Зеленський розповів, що операція України у Курській області була превентивним ударом. Українське командування застосувало план “А”.

Зазначимо, що за словами президента, під час операції у Курській області українські військові взяли в полон понад 600 російських військовослужбовців.

Згодом стало відомо, що ватажок рашистів Владімір Путін продовжує применшувати значення української операції в Курській області та намагається переконати російське суспільство, що затримки та неорганізовані дії Кремля є прийнятною ціною за просування росії в Донецькій області.

Підготувала: Ніна Петрович