09:46 / 17.09.2024 Происшествия

На Харківщину ворог завів багато бронетехніки, – Третя штурмова

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

На Харківському напрямку за минулу добу, 16 вересня, ворог двічі атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Вовчанська. На Куп’янському напрямку противник десять разів проводив штурми у районах Новоосинового, Синьківки та Лозової. 

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники 21 раз атакували позиції українців неподалік Греківки, Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Лозової, Білогорівки та у Серебрянському лісі. На Сіверському напрямку ворог наступав в районах Івано-Дар’ївки та Переїзного. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир підрозділу TERRA 3-ї ОШБ Микола Волохов, псевдо "Абдула". 

"Ворог продовжує бути вкрай активним. Була певна динаміка з початку заходу Третьої штурмової на Харківщину. Ворожої техніки стало менше. Спочатку її було багато, тож ми її палили. Але на даний момент ми спостерігаємо збільшення бронетехніки, збільшення активності росіян у використанні танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти.

Це проблема, адже це означає, що у них є потенціал і бажання. Вони таким чином намагаються провести розвідку боєм, щоб промацати наші оборонні рубежі.

Скоро почнеться "распутица" і застосовувати так широко бронетехніку вже не вийде. І здається, що вони хочуть зробити ривок, покращити свої позиції...

Щодо конкретних цифр. За минулий тиждень  174 окупанти - двісті, 124 - триста. Вісім броньованих бойових машин знищено, 9 гармат, два танки, 14 мотоциклів, 8 бліндажів-укриттів...

На жаль, за останній час підвищилася активність бронетехніки, ми боремося з цим, знищуємо її. Але це маркер, що росіяни планують вести активні штурмові дії", - розповів Микола Волохов. 

Підготував: Сергій Дага