21:29 / 09.09.2024 Происшествия

У Міносвіти працюють, або провокатори, або невігласи

Підручник для сьомого класу з картою України без Криму ставить під сумнів професійність Міністерства освіти.

“Фракція Європейська Солідарність висловлює обурення і протест безвідповідальним і непрофесійним діям Міністерства освіти й науки України, яке примудрилося припуститися друку шкільних підручників зі спотвореною картою України. Особливий цинізм в тому, що карта України без окупованого росією Криму прикрашає сторінку з Гімном України. Влада може поводити десятки Кримських платформ і конференцій, патякати про каву в Криму, кричати про кордони 91-го року, але непрофесійність і безвідповідальність цієї влади перекреслюють всі ці слова і гасла”, –  заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

“Показова реакція співавторки підручника: “Наш недогляд. Крим наш», ну, просто сталася технічна помилка”… Суспільство втомилося від футболочок слуг “маю право на помилку”. Бо занадто багато помилок за ці 5 років. В умовах дефіциту українського бюджету і складнощів з друком підручників та забезпечення ними шкіл, бездумно викидати сотні тисяч гривень на підручник, повний наклад якого потрібно повністю утилізувати”, – зауважує Геращенко.

“Наша команда щоразу вимагає жорсткої реакції від українських дипломатів, коли спотворена карта України виходить десь в зарубіжних медіа. А тут вже українське міністерство освіти пропонує вчити на такій карті українських дітей. Очевидно, що спотворена карта України була взята з російських лекал. Й показово, якими документами й файлами користуються упорядники підручників. Це найяскравіша характеристика ліні, безвідповідальності, халатності, непрофесійності нинішньої урядової команди, яка не спроможна навіть підручники нормальні видати”, – пише співголова фракції.

“ЄС” вимагає від МОН провести внутрішнє розслідування і назвати винних в друку підручника зі спотвореною картою України. Також ми будемо вимагати звіту міністра освіти й науки на наступному пленарному тижні під час години запитань до уряду. Бо то уроки історії України хочуть скасувати й обʼєднати предмет зі світовою історію, то російські карти друкують. Чи не забагато “права на помилку”? Школярів за таке залишили б на другий рік”, – резюмує Ірина Геращенко.

Підготувала: Ніна Петрович

ТЭГИ: