18:02 / 06.09.2024 Происшествия

Повітряні сили почали випробування вітчизняної плануючої авіабомби (відео)

Повітряні Сили Збройних Сил України випробовують новий вітчизняний аналог авіабомби з універсальним модулем польоту та корекції (УМПК), який дозволяє українським літакам здійснювати дальні бомбові удари по позиціях російських окупантів.

Ці випробування зафіксовані у відео, опублікованому в телеграм-каналі «Бойова авіація України».

На відео видно, як фронтовий бомбардувальник Су-24М випробовує плануючу авіабомбу. Під час польоту його супроводжує двомісний навчально-бойовий винищувач Су-27УБ, з борту якого ведеться зйомка для контролю процесу. Бомбардувальник виконує тестовий політ, під час якого випробовується нова керована авіабомба. Спільний політ літаків у «крило до крила» вимагає високої концентрації екіпажів через бойову складність маневрів.

Зазначається, що на радянську вільнопадаючу авіабомбу українські інженери встановили навісну конструкцію, що має схожість з елементами УМПК, яку використовують для збільшення дальності та точності. Конструкція включає розкладні крила та аеродинамічний обтікач, що покращують характеристики польоту. Відмінною рисою є наявність керуючих поверхонь і можливого твердопаливного прискорювача або реактивного двигуна в хвостовій частині бомби. Це збільшує дальність ураження і зменшує ризик для екіпажу потрапити під ворожу ППО.

ТЭГИ: