21:03 / 02.08.2024 Происшествия

Працівницю міністерства викрили на шахрайстві

Головному спеціалісту одного з управлінь Міністерства юстиції України та її спільнику повідомили про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Як повідомили Офіс генпрокурора та Державне бюро розслідувань, у червні 2024 року посадовиця шляхом обману та зловживання довірою заволоділа 2600 доларами керівника одного з фермерських господарств. За ці кошти вона нібито мала перенести дату розгляду його скарги до Офісу протидії рейдерства та посприяти у позитивному результаті її розгляду.

Надалі за 120 тисяч доларів вона обіцяла представнику бюджетоутворювального підприємства регіону внести в реєстр нерухомого майна дані про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Також чиновниця залучила спільником свого знайомого, громадянина іншої держави, який називав себе «впливовим посадовцем» цього ж міністерства і мав виступати «гарантом».

За даними слідства, 1 серпня спільники отримали перший транш розміром 30 тисяч доларів. Вони заявили, що для позитивного розв'язання питання у заявника є два дні, щоб передати решту коштів.

При цьому чиновниця хизувалася впливовими знайомствами з керівниками правоохоронних органів.

Після отримання коштів обох «ділків» було затримано. Фігурантам оголосили підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190 КК України — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Правоохоронці подали до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 60 тисяч доларів застави кожному.

Підготувала: Ніна Петрович