20:13 / 26.07.2024 Происшествия

“Ліл”: військовий Олександр Рудоманов висвітлив злодіяння столичної ДМС

На своїй сторінці у Facebook колишній журналіст “Lb.ua”, а нині – військовослужбовець Збройний сил України, розповів про схему, через яку Центральне міжрегіональне управління ДМС у Києві та Київській області легалізує в Україні росіян.

“Прочитав матеріал про цікаву схему. Росіяни подають запит на отримання українського паспорта, але отримують від ДМС Києва та області відмову. Йдуть в суд, бо виявляється у них є “родичі в Україні”, суд виносить рішення на користь росіян. Міграційна служба не відстоює свою відмову у судах. Росіяни отримують паспорт України, лишаючи за собою російський. Всі в плюсах”, – пише Рудоманов.

Посилається він на інтернет видання “Межа”, яке напередодні опублікували розслудування на цю тему.

Зацікавила резонансна справа й екс-нардепа Ігора Мосійчука. Він нині позиціонує себе як журналіст-розслідувач. Мосійчук опублікував серію дописів про роботу Державної міграційної служби України.

25 липня Ігор Мосійчук написав у своєму телеграм-каналі таке:

“На Одещині ДБР викрило посадовця ДМС, який хотів збагатитися на так-званих «ухилянтах»… А в цей же час: голова столичної ДМС В’ячеслав Гузь - на повну штампує паспорти для агентів спецслужб та криміналу рф; - і його не помічають”.

Допис розпочинається з відео у якому В’ячеслав Гузь розповідає корупційні схеми видачі українських паспортів росіянам та вживає наркотичні речовини.

Далі ж розслідувачу посипались погрози від користувача Телеграм з нікнеймом “В’ячеслав Гузь”. Контакт прикрашає “синя галочка” та фото начальника Центрального міжрегіонального управління ДМС у Києві та Київській області.