00:01 / 20.07.2024 Происшествия

Влада забрехалася і не хоче бачити професіоналів, - думка

Керівництво країни призначає на посади людей, які не мають власно думки, а не тих, хто своєю роботою показує результати, сказав полковник Роман Червінський, після того як вийшов з СІЗО, передає Цензор.НЕТ.

"Прийшов до влади Зеленський. На чому він прийшов? Порошенко поганий, Порошенко каже: "Завтра війна буде". Тільки із-за того, що Порошенко казав, буде війна. Ну це ж не нормально. Це психічна хвороба. І через це, я вважаю, у нас проблеми", - заявив він.

Червінський також подякував головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову за підтримку та пообіцяв прийти до журналіста на інтерв'ю. 

"Юра він супроводжував мене по життю з Вагнергейта. Він почав зі мною спілкуватися чому, тому що він дізнався, що був Гіві, Моторола, були інші. Ця людина захоплюється не тим, який ти, гарний, ти Зеленський, чи Єрмак, чи Порошенко, а твоїми вчинками, твоїми реальними діями і результатами роботи. І це саме головне. Він так і казав на перших пресконференціях Зеленському: "Чого ви брешете? Говоріть правду. Просто скажіть правду і все буде добре". І так сьогодні наша влада загнала себе в такий кут, що вона вимушена брехати всім, і там, і за кородоном. До війни вони з росіянами розмовляли, зараз вони з тими говорять. В результаті, зараз ніхто не розуміє, а наскільки їм сьогодні можна довіряти. От як цей свідок Заєць у моїй справі, СБУшник, начальник головного управління. Сьогодні він каже: "Була операція, відряджав". Завтра каже: "Та ні, я її заборонив". Він начальник управління СБУ. Він відповідає за життя цілого Києва. І що кияни розраховують на таку людину. Він під час збере свої чемодани, там де гроші, і побіжить. А коли побачить, що не захопили Київ, вернеться і скаже: "Я був тут". Ось так і вони, і таких вони підбирають. Малюк сам себе поставив в таку ситуацію", - розповів Червінський.

Він також закликав оцінити результати його роботи, а не його особистість: "Всі нас підтримували, нагороджували. Голова казав: "Так ви кращі. На вас рівняється СБУ". І вирішив посадити в тюрьму. Ти стратегічно мислиш чи мислиш як Єрмак сказав. Як приходив на суд Сашко, мій зам по Вагнеру і сказав: "Як Єрмак сказав, так і буде - знищуйте матеріали". Ось це немає у людини своєї думки. Вони хочуть зробити з усієї країни такий 95-й квартал, де всі танцюють за їхніми ролями".

Підготувала: Ніна Петрович