17:17 / 16.07.2024 Происшествия

На Волині чоловік на замовлення російських спецслужб палив авто військових

Правоохоронці затримали 22-річного жителя Рівного, який на замовлення росіян палив автівки військових.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції на офіційній сторінці у Facebook.

“22-річний житель обласного центру, шукаючи легкий підробіток, в одному із російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить ЗСУ. У подальшому в російських медіа відео з такими авто видаються за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП, аби створити у ворожих медіа картинку самовільної ініціативи українців, що нібито виступають проти мобілізації” – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, 2 липня рівнянин підпалив авто Nissan Almera, який належав військовому. Про виконану “роботу” відразу відзвітувався, надіславши фото підпаленої автівки.

За декілька днів він підпалив ще один транспортний засіб – Nissan X-Trail, який готували на передову захисникам. Крім того, вогонь поширився на інше авто, Volkswagen Golf, частково його пошкодивши. За “виконану роботу” затриманому обіцяли кілька тисяч доларів.

Поліціянти повідомили чоловіку про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Правоохоронці зазначили, що зловмисник співпрацює зі слідством та визнає провину. При цьому він стверджує, нібито не знав, що виконує замовлення росії.

Підготувала: Ніна Петрович