10:05 / 11.07.2024 Происшествия

Україна затримала вантажне судно: у ВМС назвали причину

Фото: Дмитро Плетенчук/Укрінформ

Україна затримала вантажне судно, яке йшло з окупованого російською федерацією порту. Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук та видання Lloyd's List.

Сьогодні в мережі з'явилась інформація що нібито Україна затримала на Дунаї судно, яке зайшло в українські води після рейсу до анексованого Севастополя.

Як зазначається, агент і брокер судна стверджують, що судно Usko Mfu було перехоплено військовим катером під час перебування у румунських водах, оскільки Дунай є вузькою водною артерією, а конкретна ділянка, якою йшов Usko Mfu, межує як з Румунією, так і з Україною.

Водночас видання зазначило, що на борту було завантажено ячмінь, який нібито прямував до Греції.

Плетенчук повідомив, що підпорядковані ВМС ЗС України структури дійсно сьогодні затримали вантажне судно, яке всупереч українському та міжнародному законодавству заходило в окуповані росією українські порти в комерційних цілях.

Затримали з дотриманням всіх відповідних процедур. Так, нехтувати законними вимогами України в Чорному морі не вийде.

Як повідомляв BAGNET, раніше внаслідок морської атаки Головного управління розвідки Міноборони України вранці 6 червня в районі морського спеціалізованого порту Чорноморська в тимчасово окупованому Криму було знищено судно окупантів.

Підготував: Сергій Дага