22:57 / 09.07.2024 Происшествия

Рейдер що втік за кордон продовжує керувати та оплачувати десятки рейдерських схем у столиці

Редакція КievТime продовжує пильно слідкувати за подіями, які відбуваються у центрі столиці України, де мешканці будинку по вул. Лобановського 4-В не один рік намагаються відстояти свої законні права, намагаються змусити працювати правоохоронні органи, воюють з рейдерством, рекетом та тітушками забудовника-втікача і його бандитського формування.

Редакція КievТime вже висвітлювала події, які відбувалися раніше:

Про ситуацію, що сьогодні склалася навколо будинку 4-В по проспекту Лобановського у столиці, повідомив голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея:

"Знову невтішні новини від мешканців будинку по проспекту Лобановського, 4-В надійшли на моє імʼя…

Допоки мешканці новоствореного осбб чекають на рішення комісії з рейдерства з Мінʼюсту Denis Malyuska, нелегітимне ОСББ хочуть зробити банкрутом.

Забудовник Олег Мороз, який за інформацією мешканців під час повномасштабної війни втік за кордон і звідти керує та оплачує десятки рейдерських схем, вкотре скористався відсутністю реакції на його неправомірні дії з боку держави.

Він подав позов до Господарського суду м. Києва про визнання банкрутом ОСББ (з нелегітимним керівником та його кримінальними справами).

І тут є важливий нюанс.

Окрім того, що Олег Мороз є власником ЗАТ “Українська будівельна компанія”, так званого кредитора, а його підлеглий Юрій Назарчук – голова ОСББ, так званого боржника, Мороз є членом правління вищезгаданого ОСББ ще з 2021 року.

Фактично він подав позов між підконтрольними йому та пов’язаними між собою юридичними особами. Погодьтесь, виглядає як чистої води рейдерська схема – зробити нелегітимне ОСББ банкрутом, запустити арбітражного керуючого і років 5 просто «збивати» з людей кошти за утримання…

При цьому ОСББ, яке виступає боржником у суді, в особі нелегітимного керівника Назарчука, вже визнало так званий борг перед ЗАТ УБК. Ну і звичайно про цей борг співвласники будинку дізнаються виключно із відкритих судових реєстрів.

Для того щоб узаконити свої “стосунки” між ОСББ та ЗАТ УБК, Господарському суду було надано фіктивний договір про постачання електроенергії забудовником від 15.07.2021.

Вдумайтеся!

Чому фіктивний? А тому, що постачальник електроенергії не ліцензований для таких послуг забудовник!

Доречі, по цьому епізоду також Національною поліцією України внесені відомості до ЄРДР.

І цей злочин розслідується!

Отож, не звертаючи на ряд суперечливих фактів, вже завтра 10.07.2024, Господарський суд може задовольнити бажання Мороза та подарувати забудовнику ще одну перемогу над законом, справедливістю та здоровим глуздом, запустивши багатоповерховий будинок в процес банкрутства!

Належні мешканці та співвласники ОСББ закликають суд звернути увагу на всі факти та надані матеріали, а також не допустити щоб Мороз О.В. – власник ЗАТ “УБК” продовжував здійснювати контроль довкола будинку на проспекті Лобановського, 4-В!

Прошу відповідні установи звернути на цю проблему увагу:

Офіс Генерального прокурора Міністерство юстиції України

Національна поліція України Міністерство внутрішніх справ Офіс протидії рейдерству"

Громадська Рада при КМДА 2021-2023

Матеріали отримані від адвокатів.