08:11 / 10.07.2024 Происшествия

На Хмельниччині чоловік та жінка катували сусідку, яку звинуватили в чаклунстві

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

На Хмельниччині чоловік і жінка катували односельчанку, звинувачуючи її в чаклунстві. Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Інцидент стався 7 червня в селі Чотирбоки, що на Шепетівщині. Перебуваючи напідпитку, підозрювані - 27-річний чоловік та 35-річна жінка - прийшли до будинку 68-річної сусідки, почали стукати у вікна та вибили двері.

Під приводом, що потерпіла нібито здійснює чаклунські ритуали, вони побили жінку кулаками та ногами по голові, душили, погрожували вбивством та навіть завдали декілька ножових поранень.

"Ігноруючи благання останньої припинити знущання, чоловік вкотре вдарив її кулаком в обличчя, від чого вона втратила свідомість. Зловмисники виволокли її на вулицю та поклали в багажник автомобіля, з метою вивезти в лісосмугу та продовжити катування.

На щастя, коли підозрювані ломились в оселю, потерпіла встигла викликати правоохоронців, які прибули вчасно та затримали кривдників", - йдеться у повідомленні. 

Свої дії пояснили тим, що потерпіла нібито проводить чаклунські ритуали.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій.

На період розслідування суд взяв чоловіка під варту. Найближчим часом запобіжний захід оберуть і жінці.

Шепетівська окружна прокуратура повідомила нападникам про підозру у катуванні, погрозі вбивством, незаконному позбавленні волі людини та порушенні недоторканності житла (ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 162 КК України). Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Підготував: Сергій Дага