16:52 / 08.07.2024 Происшествия

Країна-агресор сьогодні завдала ударів по Києву, Кривому Рогу, Дніпру, містах Донеччини

Внаслідок ракетного удару рашистів по Україні 8 липня загинуло 27 людей, ще 100 – поранені.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час підходу до преси із главою польського уряду Дональдом Туском.

“Сьогодні Росія завдала удару по багатьох містах нашої країни: Київ, Кривий Ріг, Дніпро, міста нашої Донеччини. Влучання, зокрема, у дитячу лікарню “Охматдит” у Києві — одну з найважливіших не лише для нашої країни, а й для усього нашого регіону. Удар припав на відділення, де діти отримували діаліз. Пошкоджені будинки, досі триває розбір завалів. Понад сто людей поранено, станом на цей час відомо про 27 убитих цими ударами”, – заявив Зеленський.

Удар по “Охматдиту”: кількість поранених зросла до 16, з них семеро – діти
Водночас Зеленський зазначив, що російські “виродки” уже спромоглися, зокрема і з Кремля, цинічно пустити сигнали про те, що удар по “Охматдиту” це результат роботи української ППО.

Водночас президент подякував українцям, які почали публікувати відео, де чітко видно “не частину тієї чи іншої ракети, а прямий ракетний удар, яким було поранено і вбито багато людей в Україні”.

Як відомо, російські війська 8 липня масовано атакували Україну із застосуванням ракет різного типу. Були зафіксовані пуски рашистами ракет з літаків Ту-95, Ту-22 та МіГ- 31К.

Зокрема, були зафіксовані падіння уламків у декількох районах Києва. Станом на 11:54 було відомо про сімох загиблих у столиці внаслідок російської ракетної атаки.

У Києві російським ударом серйозно пошкоджена дитяча лікарня “Охматдит”: станом на 12:30 під завалами перебували люди. Зокрема, терористи влучили у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій лікарні.

Внаслідок масованої ракетної атаки у Кривому Розі Дніпропетровської області були декілька влучань: попередньо відомо про десятьох вбитими росіянами мешканцях міста.

Підготувала: Ніна Петрович