07:33 / 01.07.2024 Происшествия

Відділення жінок-зечок штурмувало українські позиції біля Яснобродівки на Донеччині

Фото: росія вербує жінок на війну

У напрямку Яснобродівки на Донеччині українські позиції штурмувало відділення жінок-зеків. Усіх вони були  знищені. Про це повідомив боєць 24 ОШБ "Айдар" Станіслав "Осман" Бунятов.

Він попереджає, що в'язнів-жінок росіяни можуть закинути в тил українським військам. Це перше свідчення використання зечок саме у штурмових атаках.

"В напрямку Яснобродівки наші позиції штурмувало відділення зеків-жінок. Були знищені.

Прошу бути обережними, якщо вони вже на фронті, то майже 100% можуть бути і в тилу... коситимуть під зачухану фронтову жЫнку, яка зайде вночі у двір і відправить вас у вічний сон"
, - написав боєць.

Військові вербувальники почали об'їжджати жіночі в'язниці по всій європейській частині росії з минулої осені. Жінкам пропонують посади снайперів, бойових медиків та радисток терміном на один рік з обіцянкою помилування та виплат $2000 на місяць. 

Наприкінці травня 2024 року у в'язниці під Санкт-Петербургом на війну в Україні завербували майже 40 жінок-в'язнів з 400. 

Вербуванню жінок сприяють жорстокі умови утримання у тюрмах. У пітерській в'язниці було заборонено розмовляти, і навіть за мінусової температури засуджені працюють по 12 годин на день на лісопилці.

російський правозахисник Володимир Осєчкін пояснив, що у російських тюрмах "закінчуються чоловіки". У колонії на 1150 засуджених зараз 500-600 чоловіків. Через вербування на війну тюремне населення рф стрімко скорочується, деякі колонії навіть довелося закрити.

Підготував: Сергій Дага