17:04 / 28.06.2024 Происшествия

В окупантів з'явився свій "мільйон дронів"

росія почала використовувати «велику кількість» розвідувальних дронів. Сили рф шукають об’єкти на території України, зокрема енергетичні, розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш в етері телемаратону.

«Ми бачимо, що ворог застосовує розвідувальні безпілотні літальні апарати у великій кількості», – сказав речник.

Євлаш зазначив, що «російські загарбники намагаються розвідати території, де знаходяться ті чи інші об’єкти, в тому числі енергетичні. Після цього росіяни намагаються уразити їх балістичними ракетами чи керованими авіаційними».

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що за минулу добу, 27 липня, на півдні та сході України сили протиповітряної оборони знищили шість російських дронів. Серед них два ударні типу «Ланцет», а також розвідувальні Zala, SuperCam та «Орлан-10», каже Євлаш.

У ніч на 27 червня Повітряні сили ЗСУ попереджали про російську ракетно-дронову атаку. ЗМІ писали про вибухи на Київщині і Хмельниччині. Офіційних даних про руйнування чи постраждалих поки що не було.

Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін написав вранці в телеграмі, що вночі під час сигналу «повітряна тривога» сили ППО в області знищили дев’ять російських цілей. «Наразі звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна не надходило», – додав він.

російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Підготувала: Ніна Петрович