10:24 / 25.06.2024 Происшествия

Миколі Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з бійцем Kraken у Дніпрі

Народному депутату від "Слуги народу" Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР).

За матеріалами ДБР Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

"20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого - колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів", - йдеться у повідомленні.

Депутату повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України).

Офіс генпрокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Після конфлікту народного депутата Тищенка та військового у Дніпрі від нього "зрікся" навіть його кум - очільник Офісу президента Андрій Єрмак. 

"Поведінка народного депутата - абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є на що реагувати.

Так, Тищенка я знаю давно. Дійсно - хрестив його сина. Але це було багато років тому.

Я давно вже не сприймаю його вчинки і не розумію їх. Тому не підтримую з ним жодних стосунків. 

Якщо хтось забув, що КОЖЕН повинен нести за свої неадекватні дії відповідальність, незалежно від посад чи прізвищ, раджу про це згадати.

Така поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата",написав Єрмак.

ДБР показало кадри обшуку у Миколи Тищенка. Судячи з фото, у нього вилучили кілька пачок готівки.

Підготував: Сергій Дага