09:46 / 24.06.2024 Происшествия

Голова ВЛК на Одещині Літвінчук попри корупцію та слідство гуляє без міри запобіжного заходу

Фото: Володимир Літвінчук

Також у корупційній справі лікаря "потерпіла сторона" - ним же очолювана лікарня, яка тепер не з'являється до суду Ще 02 травня 2024 року Овідіопольський районний суд Одеської області на підготовчому судовому засіданні прийняв до розгляду обвинувальний акт відносно керівника Овідіопольської лікарні Володимира Літвінчука. 

Він паралельно є депутатом Овідіопольської селищної ради та головою місцевого осередку "Слуга народу". 

Крім того, Літвінчук ще й голова ВЛК. В межах провадження  №12022160000000787 його обвинувачено в розтраті комунального майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). 

 Суть вчиненого ним кримінального злочину полягає в закупівлі котлів для Овідіопольської лікарні за завищиними цінами. За даними слідства, Літвінчук спричинив збитки лікарні в сумі 1 млн 242 155 грн. 

 З ухвали  Овідіопольського районного суду Одеської області стало відомо, що Овідіопольська лікарня у справі визнана потерпілою стороною. 

Та оскільки очолює її й досі сам Літвінчук, який так і не був відсторонений від посади, то на суд представники потерпілої сторони не з'являються. І навіть не мають наміру цього робити.  

 "Представник потерпілого КНП ОСР "Овідіопольська лікарня" - ОСОБА_6 в підготовче судове засідання не з`явилась, 02.05.2024 року подала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання без участі представника потерпілого", - йдеться в Ухвалі.  

Крім того, судовий документ свідчить про те, що раніше, до Літвінчука була застосована міра запобіжного заходу у вигляді всього лише особистого зобов'язання, але і її строк дії завершився ще 30 квітня. З того часу ані слідством поліції, ані прокуратурою так і не було ініційоване її продовження чи заміна на більш сувору. 

Попри те, що перебування Літвінчука на посаді головного лікаря створює усі передумови для тиску на свідків - своїх підлеглих та для фальшування доказів своєї невинуватості.  

Наступне засідання у справі за обвинуваченням Літвінчука мало відбутися 9 травня. Про його результати на сайті Реєстру судових рішень відомості поки що відстані.   

Зауважимо, раніше одеські медіа попереджали про спроби Літвінчука уникнути відповідальності та вказували, що сприяння у цьому йому надає керівник Овідіопольського районного ТЦК  полковник Аркадій Васькевич, а також нардеп від “Слуги народу” Сергій Колєбошин. Останній свого часу особисто висував Літвінчука на голову партійного осередку "Слуг" в Овідіополі.